••• Home » Circuite »
Peru

Peru Circuit Peru din: 07 iunie, 30 septembrie, 27 octombrie, 25 noiembrie

Traseu excursie Peru

Lima - Paracas - Insulele Ballestas - Liniile de la Nazca - Arequipa - Chivay - Canionul Colca - Puno - Lacul Titicaca - Sillustani - Racchi - Andahuaylillas - Valea Sacra - Machu Picchu - Cusco

Plecari: 07 Iunie, 30 Septembrie, 27 Octombrie, 25 Noiembrie 2024
Tarif / pers. 07.06 30.09 27.10 25.11
Loc in camera dubla 3.049 Euro 3.049 Euro 3.049 Euro 3.049 Euro
Supliment camera single 435 Euro 435 Euro 435 Euro 435 Euro
Servicii incluse:

Zboruri Bucuresti - Lima - Bucuresti, Compania KLM/Air France, via Amsterdam/Paris
Zbor direct Cusco - Lima, Compania Latam Airlines
Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale si zbor intern (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
10 nopti cazare cu mic dejun inclus hoteluri 3* si 4* astfel:
2 nopti cazare Hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima
1 noapte cazare Hotel Majoro 3* sau similar Nazca
1 noapte cazare Hotel San Agustin Posada del Monasterio Arequipa 4* sau similar Arequipa
1 noapte cazare Hotel Casa Andina Standard Colca 3* sau similar zona Chivay
2 nopti cazare Hotel Royal Inn Puno 4* sau similar Puno
2 nopti cazare Hotel Xima Cusco 4* sau similar Cusco
1 noapte cazare Hotel Agusto’s Urubamba 3* sau similar Urubamba

BONUS !
5 pranzuri la restaurante locale (zilele 2,4,7,8,9) + 2 cine (zilele 3,5) -fara bauturi
Zbor panoramic deasupra liniilor Nasca (in valoare de 130 USD/persoana)
Bilet de tren Expedition operat de Peru Rail la Aguas Calientes (Machu Picchu)
Vizite la Qenco, Pucapucara, Tambomachay si Sacsayhuaman
Transport cu autocare locale conform programului
Transferuri aeroport - hotel - aeroport
Ghizi locali la toate transferurile si excursiile din program
Tur de oras cu ghid local in Lima
Tur de oras cu ghid local in Cusco
Excursie in Insulele Ballestas
Excursie in Canionul Colca - Crucea Condorilor ,,Cruz de Condor''
Excursie in Valea Sacra a Incasilor
Excursie la Machu Picchu si Aguas Calientes
Excursie pe Lacul Titicaca
Vizita siturilor arheologice Sillustani si Racchi
Biletele de intrare la toate vizitele si excursiile din program
Insotitor de grup

Nu sunt incluse:

Intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele din program)
Excursiile optionale
Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi: aprox. 55 USD/persoana (se achita la fata locului la inceputul excursiei)
Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul) si medicala (recomandare ferma)

Detalii circuit Peru

Ziua 1 | BUCURESTI - LIMA
Plecare 30.04, 30.09: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1089 cu destinatia Paris. Decolare la ora 06:25 si sosire in Paris la 08:35. Decolare spre Lima la ora 10:10 cu zborul AF486. Sosire in Lima la ora 15:40.

Plecare 07.06, 25.11: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 07:00 si sosire in Amsterdam la 08:55. Decolare spre Lima la ora 09:55 cu zborul KL743. Sosire in Lima la ora 15:25.

Plecare 27.10: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France cu destinatia Paris. Decolare la ora 06:20 si sosire in Paris la 08:40. Decolare spre Lima la ora 13:15 cu zborul AF480. Sosire in Lima la ora 20:00.

Dupa formalitatile vamale si recuperarea bagajelor, intalnire cu ghidul local pentru transfer la hotel. Cazare hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima.

Ziua 2 | LIMA
Mic dejun. Tur de oras Lima - “Ciudad de los Reyes”, “Perla Pacificului”. Incepem turul cu o vizita in centrul colonial, unde intalnim Plaza de Armas, aparuta odata cu fondarea Limei in 1535. Punctul cel mai vechi al acesteia este fantana din bronz din centru, datand din 1650. In partea de nord-est a pietei, focul si dezastrele naturale au distrus Palacio de Gobierno de mai multe ori de cand Pizarro a construit aici prima cladire guvernamentala in anii 1530, palatul actual fiind terminat in 1937. Schimbarea garzii reprezinta o atractie in fiecare dupa-amiaza. Catedrala domina partea de sud-est a pietei, fiind terminata in 1755 si inlocuind precedenta biserica distrusa la cutremurul din 1746. In capela din dreapta intrarii intalnim mormantul conquistadorului Francisco Pizzaro. Continuam cu o vizita la manastirea San Francisco, una dintre cele mai vechi aflate inca in folosinta, supravietuind in stare relativ buna cutremurului din 1746. Ridicata la mijlocul secolului al-XVII-lea din materiale rezistente la cutremur si vopsita in galben-canar, este una dintre cele mai fotografiate biserici ale Limei. Punctele de atractie sunt catacombele cu oseminte si biblioteca cu carti si harti, unele datand din secolul al-XVI-lea. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza vizitam Muzeul Larco, poate cel mai valoros muzeu din Lima prin colectia privata a lui Rafael Larco Herrera (1901-1966), tatal unuia dintre cei mai importanti arheologi din Peru (contine mai mult de 45.000 de piese). Muzeul ofera o excelenta imagine de ansamblu asupra culturilor pre-hispanice din Peru, detine o colectie de stofe si bijuterii de aur exceptionale, iar principala sa atractie este vasta colectie de ceramica. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie in Miraflores. Cazare hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima.

Ziua 3 | LIMA - PARACAS - NAZCA
Mic dejun la pachet. Dimineata devreme plecare catre Paracas - oras-port de unde vom face o excursie cu vasul (daca conditiile meteo permit) la Insulele Ballestas, numite si ”Galapagos in miniatura”. La inceputul turului in Rezervatia Nationala Paracas, de pe mare, vom admira celebrul Candelabru sau Trident, geoglif ce se afla in partea nord-vestica a golfului si a carui realizare ramane un mister pana astazi. Ne vom incanta cu peisajul insulelor populate de numeroase specii de pasari si de colonii de lei de mare care ofera un adevarat spectacol iubitorilor de natura. Continuam drumul prin departamentul Ica spre celebrele Linii de la Nazca, anticele geoglife din las Pampas de Jumana si desertul Nazca, intre localitatile Nazca si Palpa, un mister lasat in urma de civilizatia cu acelasi nume (200 i.Hr. - 600 d.Hr.). Zbor panoramic deasupra liniilor de la Nazca pentru a descoperi cu proprii ochi: paianjenul, pasarea colibri, maimuta cu coada in spirala, balena, ”astronautul” si celelalte reprezentari animale si vegetale sau figuri si desene geometrice. Interpretarile sunt diverse: cercetatoarea germana Maria Reiche, care a petrecut peste 40 de ani studiindu-le, a avansat ipoteza unui calendar astronomic, Erich von Daniken propune ca ar fi un teren de aterizare pentru extraterestri, in timp ce studii recente vorbesc de conexiunea cu ritualurile pentru venerarea apei. Dupa zbor nu va ramane decat sa va conturati propria teorie in atmosfera relaxanta a haciendei unde vom fi cazati. Cina si cazare hotel Majoro 3* sau similar Nazca.

Ziua 4 | NAZCA - AREQUIPA
Mic dejun. Frumusetea si diversitatea reliefului din Peru ni se va descoperi in calatoria de azi spre Arequipa. Peisajul este dominat de intinse spatii desertice intrerupte de oazele fertile ale raurilor, cum este Yauca si culturile ei de maslini. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam pe soseaua Panamericana Sur care ne ofera superbe imagini cu coasta salbatica a Pacificului pe care o vom parasi la Camana, locul unde spaniolii au fondat ”Villa Hermosa” in 1539, mutandu-se in anul urmator de aici la Arequipa spre care urcam in partea finala a zilei. Pe seara putem spune: Bun venit in Arequipa! Cazare hotel San Augustin Posada Del Monasterio Arequipa 4* sau similar.

Ziua 5 | AREQUIPA - CHIVAY
Mic dejun. Suntem in Arequipa, la 2350 m altitudine, in al doilea oras din Peru, situat intr-o vale fertila inconjurata de vulcanii Misti (5822m), Chachani (6057m) si Pichupichu (5664m). Acest incantator oras colonial este numit „Ciudad Blanca”, fiind construit in silar, o roca vulcanica alba. Vom face o scurta plimbare prin cartierul Yanahuara, unde cladirile din silar se pot admira in toata frumusetea lor iar portile inlantuite din Yahahuara ofera poza perfecta cu vulcanul Misti pe fundal. Ne indreptam apoi catre punctul de observatie Carmen Alto pentru a admira in toata splendoara sa acest oras si vulcanii ce ii stau de straja. Plecam catre Chivay, oras considerat punctul de acces catre Canionul Colca. Drumul ne poarta prin Rezervatia Natura Pampa Canahua unde traiesc diferite specii de camelide precum alpaca, lama dar si vicunia, una dintre cele mai rare rase de animale din lume, habitatul lor natural fiind Muntii Anzi. Sosire la Chivay, un mic oras situat la o altitudine de 3600m, cu o populatie de aproximativ 5000 de locuitori, dispus in mod traditional in jurul pietei centrale - Plaza de Armas. Zona a fost locuita din cele mai vechi timpuri de catre popoarele collawas, wari si tiahuanaco, intrand apoi sub stapanirea imperiului Inca si dupa sub cea spaniola, cand sunt puse bazele orasului sub forma actuala. Datorita exploatarii miniere de aur, argint si plumb orasul a jucat un rol important in timpul administratiei spaniole. In anii recenti importanta orasului s-a stabilit ca urmare a activitatii turistice, atragand anual sute de oameni ce doresc sa exploreze peisajul natural andin. In ciuda evolutiei politice si economice a orasului de-a lungul istoriei populatia stabilita pe aceste meleaguri si-a pastrat traditiile si credintele ancestrale, identitatea lor distincta strabatand generatiile si facandu-se prezenta in viata de zi cu zi a locuitorilor pana in zilele noastre. In 2015 UNESCO a inclus dansul „wititi”- dans traditional care marcheeaza uniunea dintre populatia indigena si imperiul Inca - in Patrimoniul Cultural al Umanitatii, recunoscand si incercand astfel sa conserve elementele culturale distincte ale acestei comunitati. Cina si cazare Casa Andina Standard Colca 3* sau similar zona Chivay.

Ziua 6 | CHIVAY - CANIONUL COLCA - CRUZ DEL CONDOR - PUNO
Mic dejun. Dimineata ne aventuram in Canionul Colca, al doilea cel mai adanc canion din lume, catre Crucea Condorilor - „Cruz de Condor”, un loc prielnic pentru a admira natura darza si fascinanta a acestui loc pierdut cumva in timp si desprins din alta lume, cu stanci aride ce se inalta catre cer pana la altitudini de aproape 4000m si abisul ce coboara pana la 1000-2000m prin care raul Colca se serpuieste pentru a oferi viata unei faune si flore la fel de aspre dar in acelasi timp de o frumusete rara. Daca avem noroc vom vedea pasarile care numesc platoul andin „acasa”, cele mai mari pasari zburatoare din lume - condorii andini - cum planeaza prin vazduh. Ziua continua cu drumul catre Puno - capitala folclorului peruan, oras situat la 3800 m altitudine pe malurile lacului Titicaca. Cazare hotel Royal Inn Puno 4* sau similar Puno.

Ziua 7 | PUNO PUNO - LACUL TITICACA - PUNO
Mic dejun. Transfer in port pentru a ne imbarca intr-o croaziera pe lacul Titicaca - cel mai inalt lac navigabil din lume, lacul legendar din care s-au nascut Manco Capac si Mama Oclio, fondatorii Imperiului Inca. Vizitam insulele plutitoare unde traiesc indienii Uros, al caror stil de viata, costume si traditii sunt admirate de multi. Populatia Uros a fugit de popoarele Colla si Inca si a folosit stuf de totora (foarte rezistent) pentru a-si construi propriile insule si locuinte. Astazi, acestia traiesc pe mai multe insule plutitoare si sunt autarhici, au scoli proprii si magazine, iar principalele lor surse de venit sunt pescuitul si turismul. In continuare vizitam Insula Taquile, situata la aproximativ 35 km de Puno si cu o populatie de aproximativ 2.000 oameni. Este inclusa in Patrimoniul material UNESCO pentru arta sa textila, avand multe ramasite arheologice si o priveliste spectaculoasa a muntilor inzapeziti - Cordillera Real din Bolivia. Nu exista strazi sau autovehicule. De la debarcader urcam spre restaurant unde vom servi un pranz traditional si vom putea afla mai multe despre traditiile si obiceiurile localnicilor. Privelistea oferita este impresionanta - Lacul Titicaca pare un ocean inconjurat de munti. Ne intoarcem in Puno unde seara putem sa ne plimbam in centrul vechi. Cazare hotel Royalo Inn Puno 4* sau similar Puno.

Ziua 8 | PUNO - SILLUSTANI - RACCHI - ANDAHUAYLILLAS - CUSCO
Mic dejun. Pornim catre Cusco, cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent. Pe drum vom fi fascinati de frumusetea peisajelor minunate ale muntilor Anzi si ale Altiplano („campie inalta” in spaniola) - platoul alpin inalt din Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra dupa cel al Tibetului. Vom trece prin sate andine pitoresti, cum ar fi: Arcos, San Pedro, Tinta si Sicuani. Oprire la Sillustani unde vom vizita faimoasele chullpas - turnuri funerare preinca, de 12 m inaltime, situate pe o peninsula din jurul lagunei Umayo. Pranz la un restaurant local. Excursia continua cu vizita la Racchi, sit arheologic incas ce pastreaza numeroase constructii de chirpici si ruinele templului Wiracocha. De aici plecam catre Andahuaylillas unde vizitam biserica San Pedro Apostol supranumita „Capela Sixtina a Americii” datorita superbelor fresce ce decoreaza peretii. Sosire in Cusco - „buricul pamantului” pentru Incasi. Cazare hotel Xima Cusco 4* sau similar Cusco.

Ziua 9 | CUSCO - PISAC - OLLANTAYTAMBO - VALEA SACRA
Mic dejun. Plecam catre Valea Sacra a Incasilor unde vom vizita: Sacsayhuaman - unul din cele mai surprinzatoare constructii datorita blocurilor de piatra folosite la ridicarea sa si unde anual se organizeaza festivalul Inti Raymi, Qenco - unul din locurile sacre din zona, Pucapucara- „fortareata rosie” structura militara defensiva, Tambomachay cu ruinele bailor Inca, piata locala din Pisac. Pranz la un restaurant local. Vizita la Ollantaytambo, unul dintre ultimele orase construite de catre incasi inainte de Conquista spaniola, ramas neterminat, unde se poate distinge structura urbana incasa. Cazare hotel Agusto’s Urubamba 3* sau similar.

Ziua 10 | VALEA SACRA - MACHU PICCHIU - CUSCO
Mic dejun. Transfer la gara din Ollantaytambo pentru a lua trenul catre Aguas Calientes traversand pitoreasca vale a raului Urubamba. Din Aguas Calientes urcam cu microbuze turistice locale un drum cu multe serpentine pana la 2.400 m altitudine unde vom descoperi „Orasul pierdut al Inca” - Machu Picchu, care este fara indoiala unul din cele mai importante monumente arhitectonice si arheologice din lume, ramas necunoscut pana in 1911, cand a fost descoperit de Hiram Bingham. Vom vizita cu ghid local principalele puncte de interes ale acestui sit arheologic - zona sacra - zona principala a cetatii, cu Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, Templul Soarelui dedicat zeului Inti - zeul Soare - si Templul Condorului, zona rezidentiala s.a. Dupa vizita ne vom intoarce la Aguas Calientes, timp liber pentru pranz (nu este inclus). Luam apoi trenul pentru retur la Ollantaytambo, de unde revenim in Cusco. Cazare hotel Xima Cusco 4* sau similar Cusco.

Zilele 11-12 | CUSCO - LIMA - BUCURESTI
Mic dejun. Tur de oras Cusco - fosta capitala a Imperiului Incas. Orasul a devenit capitala imperiului Inca in secolul al XV-lea si a fost dezvoltat ca un centru urban ce a indeplinit functii administrative si religioase complexe. O data cu cucerirea spaniola edificiile orasului au fost in mare parte pastrate astfel incat cladirile care inainte deserveau ca temple si resedinte oficiale imperiale incase au fost transformate in biserici, manastiri si cladiri guvernamentale spaniole. Acesta este cazul Bisericii Santo Domingo- care a inglobat templul inca dedicat Zeului Soare- cat si a Catedralei din Cusco - realizata pe locul fostului palat incas al lui Wiracocha. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul companiei LATAM cu destinatia Lima. Sosire pe aeroportul din Lima si imbarcare mai departe pentru zborul inapoi acasa:
Plecare 30.04, 07.06: imbarcare pe zborul companiei KLM KL744 cu destinatia Amsterdam, decolare la 17:30 si calatorie pe timpul noptii. Sosire la Amsterdam la ora 12:50 (a doua zi). Imbarcare pe zborul KL1377 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 20:55 si aterizare in Bucuresti, aeroportul Henri Coanda la ora 00:35 (a doua zi).

Plecare 30.09: imbarcare pe zborul companiei Air France AF483 cu destinatia Paris, decolare la 18:00 si calatorie pe timpul noptii. Sosire la Paris la ora 13:30 (a doua zi). Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 20:10 si aterizare in Bucuresti, aeroportul Henri Coanda la ora 00:05 (a doua zi).

Plecare 27.10, 25.11: imbarcare pe zborul companiei Air France AF483 cu destinatia Paris, decolare la 22:05 si calatorie pe timpul noptii. Sosire la Paris la ora 16:15 (a doua zi). Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 18:15 si aterizare in Bucuresti, aeroportul Henri Coanda la ora 22:05.

Alte informatii pentru circuitul Peru

Peru > avion din Bucuresti

GRUP MINIM: 25 persoane.
Pentru un numar mai mic de participanti se achita un supliment de 150 Euro/persoana

Nota: In situatia in care dolarul american USD se va aprecia semnificativ in raport cu moneda EURO (curs de 1 EUR<1.05 USD), tarifele se vor recalcula cu 21 de zile inainte de plecare

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Peru va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de vara

Cele mai populare circuite