••• Home » Circuite »
Tunisia

Tunisia Tunisia excursie cu plecari in: 26 martie, 09 aprilie, 28 mai

Traseu circuit Tunisia

Bucuresti - Paris/ Munchen - Tunis - Cartagina - Sidi bou Said - Dougga - Bulla Regia - Kairouan - Gafsa - Tozeur - Douz - Chott el Djerid - Matmata - El Jem - Hammamet - Paris/ Munchen - Bucuresti

Plecari: 26 Martie, 09 Aprilie, 28 Mai 2024
Tarif / pers. 26.03 09.04 28.05
Loc in camera dubla 1.025 Euro 1.025 Euro 1.025 Euro
Supliment camera single 125 Euro 125 Euro 125 Euro
A III - a pers. in camera dubla 929 Euro 929 Euro 929 Euro
Servicii incluse:

Bilet de avion Bucuresti-Tunis-Bucuresti, via Paris/Munchen, Compania Air France / Lufthansa
Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
Cazare 7 nopti cu mic dejun inclus la hoteluri de 4* si 5* astfel:
1 noapte Hotel El Mouradi Gammarth 5* Tunis sau similar
1 noapte Hotel Kasbah Kairouan 5* Kairouan sau similar
1 noapte Hotel Ras El Ain 4* Tozeur sau similar
1 noapte Hotel Sun Palm 4* Douz sau similar
3 nopti Hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* Hammamet sau similar
Mese incluse (fara bauturi) - conform programului
Transferuri aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
Tururile si vizitele din program
Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
Ghid local insotitor pe traseu
Insotitor roman de grup pe toata durata circuitului

Nu sunt incluse:

Bacsis recomandat pentru soferii/ghizii locali: 5 Euro/persoana/zi
Intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele mentionate in program)
Excursiile optionale
Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (recomandata, se emite in aceeasi zi cu contractul)

Detalii excursie Tunisia

Ziua 1 | Bucuresti - Tunis
Plecare 26 Martie: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:20 pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1089 cu destinatia Tunis, via Paris. Decolare la ora 06:20 si aterizare la Paris la ora locala 04:40. Decolare spre Tunis cu zborul AF1184 la ora 13:05. Sosire in Tunisia pe aeroportul Tunis - Carthage la ora 15:30.
Plecare 09 Aprilie si 28 Mai: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Tunis, via Munchen. Decolare la ora 06:00 si aterizare la Munchen la ora locala 07:10. Decolare spre Tunis cu zborul LH1744 la ora 09:45. Sosire in Tunisia pe aeroportul Tunis - Carthage la ora 10:55.

Dupa indeplinirea formalitatilor vamale ne intalnim cu ghidul local si vom incepe incursiunea in aceasta tara deosebita cu o plimbare prin Medina din Tunis si o vizita in pitorescul sat Sidi bou Said, cunoscut pentru albastrul-indigo al ferestrelor si usilor si albul peretilor caselor in stil otoman si andaluz si imaginile superbe cu Marea Mediterana. Transfer la hotel pentru cazare. Timp liber la dispozitie. Cina si cazare la hotel El Mouradi Gammarth 5* sau similar zona Tunis.

Ziua 2 | Tunis - Dougga - Bulla Regia - Kairouan
Mic dejun. Incepem azi incursiunea in interiorul Tunisiei cu Bulla Regia - un oras roman fermecator care adaposteste temple, vile, bai, bazilici reprezentative pentru arhitectura romana; o alta atractie aici este reprezentata de locuintele subterane utilizate de locuitorii bogati ai acelor vremuri pentru a se feri de caldura. Continuam apoi cu vizitarea celui mai frumos sit arheologic cu ruine romane, Dougga. Complexul de aproximativ 75 ha a trecut din 1997 in patrimoniul UNESCO, amfiteatrul cu 3500 locuri fiind unul din cele mai pretioase monumente romane. Servim pranzul apoi continuam spre destinatia finala a zilei de azi - Kairouan - cel mai vechi oras arabo-musulman si totodata orasul sfint din Maghreb, pentru pelerinii credinciosi sapte pelerinaje la Kairouan echivaland cu un pelerinaj la Mecca. Cina si cazare la hotel Kasbah Kairouan 5* sau similar Kairouan.

Ziua 3 | Kairouan - Gafsa - Tozeur
Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur ghidat prin vechea Medina pentru a vizita Marea Moschee construita de generalul arab Uqba Ibn Nafi in 670 e.n., ce atrage vizitatorii prin valoarea sa spirituala si magnifica sa arhitectura ce a servit ca model pentru multe moschei maghrebiene. Tot aici vizitam ingenioasa lucrare de inginerie hidraulica bazinele Aghlabizilor, un mare rezervor de apa format din doua mari bazine si cateva cisterne construite in secolul IX, sursa principala de apa potabila a comunitatii. Continuam apoi cu Gafsa - orasul “capitala” al Tunisiei de Sud, oras situat intr-o vale marginita de munti care la apus iau culoarea portocalie. Servim pranzul in Gafsa dupa care ne indreptam spre sud unde vom ajunge pe seara in Tozeur, oras-oaza din desert. Cina si cazare la hotel Ras El Ain 4* sau similar Tozeur.

Ziua 4 | Tozeur - Chebika - Chott el Djerid - Douz
Mic dejun. Desertul Sahara se intinde pe mai mult de zece tari, inclusiv Tunisia, si azi, imbarcati in vehicule 4X4 pornim sa descoperim uluitorul peisaj desertic cu o incursiune la oazele Chebika si Canionul Tamerza. Continuam in jeep-uri 4X4 in locuri care ne vor aminti de Luke Skywalker - cel mai faimos Cavaler Jedi - acolo unde s-a filmat celebru film Star Wars. Ne intoarcem la Tozeur si, dupa un delicios pranz, vom continua catre cel mai mare lac sarat din Tunisia Chott el Djerid cu mirajele in culori albe si roz si privelistile sale nesfarsite pe care le ofera. Sosim la Douz, “Poarta Saharei”, unde putem face, optional, o plimbare cu camila si avem restul zilei la dispozitie. Cina si cazare la hotel Sun Palm 4* sau similar Douz.

Ziua 5 | Douz - Matmata - El Jem - Hammamet
Mic dejun. Azi ne indreptam spre vechiul sat Matmata. Aici vom remarca arhitectura vernaculara a locuintelor troglodite ale berberilor tunisieni si vom vedea unul din locurile de filmare a Star Wars deschis vizitatorilor. Urmatoarea oprire va fi in El Jem, anticul Thysdrus, unde vom avea ocazia sa vizitam monumentalul amfiteatru roman El Jem, al treilea cel mai mare din lume dupa cele de la Roma si Capua, construit in urma cu 1800 de ani si exceptional de bine conservat pana in zilele noastre. Servim pranzul intr-un restaurant local din El Jem, apoi continuam spre Hammamet, cunoscuta statiune la Mediterana, pentru o meritata relaxare la sfarsitul acestui circuit tunisian. Cina si cazare la hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* sau similar Hammamet.

Ziua 6 | Hammamet
Mic dejun. Dimineata vizita la Muzeul Bardo, unul dintre cele mai vechi si frumoase muzee din Tunisia. Amenajat in incinta unui celebru palat Beylic construit in secolul al-XV-lea in apropiere de Tunis acesta reuneste, printre altele, una dintre cele mai frumoase si mai mari colectii de mozaicuri romane din lume descoperite in urma sapaturilor intreprinse la inceputul sec. XX in siturile arheologice din tara, inclusiv Cartagina, Hadrumetum, Dougga sau Utica, mozaicuri ce reprezinta o sursa unica de cercetare a vietii cotidiene din Africa romana. Continuam apoi cu o vizita culturala esentiala, situl arheologic de la Cartagina inclus in Patrimoniul UNESCO cu vestigiile vechii cetati distruse de romani si ruinele constructiilor ulterioare dintre care se distinge amfiteatrul din secolul I e.n. unde anual se organizeaza Festivalul International de Muzica de la Cartagina. Dupa ce servim pranzul la un restaurant local nu vom rata o vizita la Medina din Hammamet, centrul istoric al orasului datand din sec. al-XV-lea. Este un adevarat labirint de stradute strajuite de numeroase magazine si tarabe cu tot felul de unelte de gatit, condimente, ornamente, etc. Casele albe sunt decorate cu ornamente de un albastru stralucitor, ceea ce face ca intreaga zona a Medinei sa fie deosebit de fotogenica. Cina si cazare la hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* sau similar Hammamet.

Ziua 7 | Hammamet
Mic dejun. Aveti la dispozitie o zi intreaga de relaxare la hotel in care va puteti bucura de facilitatile spa de 5* la hotelul dvs. Cina si cazare la hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* sau similar Hammamet.

Ziua 8 | Hammamet - Tunis - Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul Tunis - Carthage pentru imbarcare pe zborul spre casa:
Plecare 26 Martie: Imbarcare pe zborul companiei Air France AF1285 cu destinatia Paris. Decolare la ora 11:40 si aterizare la Paris la ora 15:15. La ora 21:00 imbarcare pe zborul AF1088 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:55 (a doua zi).

Plecare 09 Aprilie si 28 Mai: Imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1745 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 11:50 si aterizare in Munchen la ora 15:00. La ora 21:50 imbarcare pe zborul LH1654 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:45 (a doua zi).

Alte informatii pentru excursia Tunisia

GRUP MINIM: 30 persoane.

Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
Pitesti (28 euro/pers.)

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Tunisia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de primavara

Cele mai populare circuite