••• Home » Circuite »
Tunisia

Tunisia Revelion Tunisia 2025 din 28 decembrie, Hammamet, Tozeur, Sfax

Traseu excursie Tunisia 2025

Bucuresti - Tunis - Hammamet - Kairouan - Gafsa - Tozeur - Chebika - Ong Jmal - Chott el Jerid - Douz - Matmata - Sfax - El Djem - Hammamet - Tunis - Bucuresti

Plecari: 28 Decembrie 2024
Tarif / pers. 28.12
Loc in camera dubla 1.269 Euro
Supliment camera single 219 Euro
A III - a pers. in camera dubla 1.215 Euro
Copil 2-11,99 ani 1.139 Euro
Servicii incluse:

transport cu avionul Bucuresti - Tunis - Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul);
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
transport cu autocar cu aer conditionat in zilele 1 ,2, 3, 4 si 8;
7 nopti cazare: 5 nopti in Hammamet la hotel 5*, 1 noapte in Tozeur la hotel 4* si 1 noapte in Sfax la hotel 5*;
mese: 4 zile demipensiune (zilele 1, 5, 6, 7) mic dejun si cina;
3 zile pensiune completa (zilele 2, 3 si 4) mic dejun, pranz si cina (fara bauturi incluse);
supliment cina festiva in noaptea de Revelion la restaurantul hotelul din Hammamet (bauturile se achita separat, la fata locului);
1 sticla de apa minerala in autocar in zilele 2, 3 si 4;
tururi de oras si vizite in Hammamet, Kairouan, Matmata, El Djem;
excursie cu jeep 4x4 la Chebika si Ong Jmal;
intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
ghid local in fiecare zi cu exceptia zilelor 5, 6 si 7;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna aprilie 2024. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Nu sunt incluse:

taxele locale impuse de autoritatile locale (se achita personal, la receptia hotelului): aprox. 4 Euro/persoana/noapte;
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 EURO/persoana - se practica in Tunisia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile racoritoare / alcoolice la mesele incluse in program, inclusiv pentru Cina de Revelion

Detalii Revelion Tunisia 2025

Ziua 1 (28.12): BUCURESTI - TUNIS - HAMMAMET (65 km)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 07:15. Plecare spre Tunis cu compania TURKISH AIRLINES la ora 10:10, cu schimbarea cursei la Istanbul. Sosire in capitala Tunisiei la ora locala 17:00 si transfer in Hammamet pentru tur panoramic de oras cu ghid local, in cadrul caruia vom avea ocazia sa vizitam medina si cele mai importante obiective. Astazi celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon atrage anual o jumatate de milion de turisti. Hammamet (in traducere din limba araba - porumbel) ne incanta cu gradini de iasomie si trandafiri, cu o multime de bazaruri si centre turistice, pizzerii si cafenele, plaje superbe si cu viata de noapte spectaculoasa. Toate acestea coloreaza in mod uimitor acest mozaic turistic. Transfer pentru cazare si cina la hotel Mehari Hammamet 5* (sau similar) in Hammamet.

Ziua 2 (29.12): HAMMAMET - KAIROUAN - GAFSA - TOZEUR (400 km)
Dupa micul dejun plecam spre Kairouan (patrimoniu UNESCO) unde vom face un tur panoramic al orasului care este cea mai veche asezare arabo-musulmana a Magrebului (anul 670 d.Hr.) si unul dintre principalele sale orase sfinte. Capitala timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabila a civilizatiei arabo-musulmane. Kairouan este marturia unica asupra primelor secole ale acestei civilizatii si a dezvoltarii sale arhitecturale si urbane. Aici vom vizita Marea Moschee, bazinele Aghlabid si Moscheea Barbierului, dupa care vom servi pranzul. Continuam spre Tozeur, via Gafsa. Cina si cazare in Tozeur la hotel Ksar Rouge 4* (sau similar).

Ziua 3 (30.12): TOZEUR - CHEBIKA - ONG JMAL - CHOTT EL JERID - DOUZ - MATMATA - SFAX (510 km)
Dupa micul dejun plecare pentru vizitarea cu jeep-uri 4x4 a canioanelor din Chebika si a locurilo unde s-a filmat faimoasa serie Star Wars - Ong Jmal & Mos Espa. Chebika este un loc milenar edificat de romani pe drumul care leaga orasul Leveste (Tebessa) din Algeria de Tacapa (Gabes) pe coasta orientala a Tunisiei. Acest sit minunat este in zilele noastre satul Chebika. La finalul traseului ne intoarcem la Tozeur unde vom servi pranzul. Plecare spre Chott El Djerid, un lac sarat urias aflat in zona sudica a Tunisiei. Este cea mai mare zona salina a Saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km˛. Datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°C, apa se evapora din lac. Vara, Chott El Djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene Fata Morgana. Lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru Star Wars. Sosire la Douz, orasul numit de catre tunisieni Poarta Desertului, de aici incepand orizontul de nisip. Douz este cunoscut pentru renumitul targ de camile care se tine saptamanal si pentru productia curmalelor Deglet Nour. Optional, se pot face plimbari cu camila. Continuam drumul spre Matmata. Aici vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Platoul Matmata se afla langa un coridor ingust, langa singura cale ferata dintre Libia si Tunisia. Aceasta regiune a fost cotropita de invadatori de-a lungul istoriei, fortandu-i pe berberi sa se retraga in munti. Mai tarziu, dupa ce conflictele s-au stins, acestia s-au mutat mai jos si au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. De asemenea, tot aici s-a filmat si faimoasa serie Star Wars, casa lui Luke Skywalker fiind de fapt un hotel subteran pe nume Sidi Driss. Ne vom familiariza cu modul de viata al berberilor, vom vizita o casa traditionala de berberi unde vom gusta painea traditionala si vom servi un ceai. Continuam drumul spre Sfax. Cina si cazare la hotel Les Oliviers Palace 5* (sau similar).

Ziua 4 (31.12): SFAX - EL DJEM - HAMMAMET (230 km)
Dupa micul dejun, plecam spre El Djem, unde vizitam al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Servim masa de pranz dupa care continuam drumul spre Hammamet. Dupa amiaza ajungem in Hammamet, cina festiva de Revelion si cazare la hotel Mehari Hammamet 5* (sau similar).

Ziua 5 (01.01): LA MULTI ANI 2025! SIDI BOU SAID - TUNIS - CARTAGINA (165 km) - excursie optionala
Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala de o zi pentru a descoperi ”orasul albastru” Sidi Bou Said, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic, vizitand orasul cu uimitoare vederi panoramice spre mare si munti.
Continuam traseul cu vizitarea Medinei Tunis. Construit de arabi in 698 orasul Tunes (Tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. Numele “Medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. Plimbandu-te prin Souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane. In continuare vom descoperi orasul Cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea i.Hr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea i.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: "orasul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea". Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Cina si cazare la hotel Mehari Hammamet 5* (sau similar).

Ziua 6 (02.01): SOUSSE - PORT EL KANATOUI - MONASTIR (260 km) - excursie optionala
Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala de o zi. Pornim spre Sousse, al treilea oras ca marime din Tunisia, port la Marea Mediterana, oras cu o istorie tumultuoasa, care si-a pus amprenta atat pe modul de viata al locuitorilor sai, cat si asupra religiei si arhitecturii, el aflandu-se pe rand sub dominatia fenicienilor, cartaginezilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor si otomanilor. Sousse are multe monumente istorice, printre care Marea Moschee, bastionul Le Ribat, Biserica Sf. Felix si Muzeul de Arheologie. Incepand cu anul 1988 Medina din Sousse a intrat in Patrimoniul Cultural UNESCO. In continuare vom vizita Port El Kantaoui, un complex turistic la 10 kilometri nord de orasul Sousse, care a fost construit in 1979 ca centru turistic luxos in jurul unui mare port artificial care asigura acostarea a peste 300 iahturi de lux, gazduind activitatii sportive de la schi nautic la parapanta sau golf. Dupa masa de pranz plecam mai departe spre orasul Monastir, una dintre cele mai frumoase statiuni turistice ale Tunisiei, care se afla la 150 de km de capitala si la 20 de km de Sousse. Este orasul natal al fostului presedinte al Tunisiei, Habib Bourguiba, mandrindu-se cu mausoleul cu acelasi nume (construit in stil clasic, cu cupole aurite). Ribatul, Medina, gradinile superbe si Marea Moschee se afla si ele pe lista obiectivelor cele mai importante ale acestui oras. Cina si cazare la hotel Mehari Hammamet 5* (sau similar).

Ziua 7 (03.01): DOUGGA si THUBURBU MAJUS (370 km) - excursie optionala
Dupa micul dejun avem la dispozitie o zi libera pentru relaxare la plaja sau posibilitate de programe optionale. Astazi avem ocazia de a vizita siturile arheologice de la Thuburbu Majus si apoi Dougga, unul dintre cele mai mari si mai bine conservate situri arheologice romane din Africa, parte din patrimonial UNESCO. Orasul a existat si inainte de sosirea romanilor, in secolul al II-lea, dar ulterior acesteia, a prosperat. Vom vedea un teatru antic cu 3.500 de locuri. Ruinele locului sunt spectaculoase, incluzand baile lui Licinius si povestile ascunse ale acestora. Pranzul este inclus.
Cina si cazare la hotel Mehari Hammamet 5* (sau similar).

Ziua 8 (04.01): HAMMAMET - TUNIS - BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer catre aeroportul din Tunis pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia ISTANBUL, decolare la ora locala 10:45. Schimbarea cursei la ora 19:40 si aterizare in Bucuresti la 20:00.

Alte informatii pentru Revelion Tunisia 2025

Tunisia > avion din Bucuresti

GRUP MINIM: 25 persoane.
Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
28.12: Bucuresti 10:10 - Istanbul 12:40 durata zborului 1h:30 min
Istanbul 16:00 - Tunis 17:00 durata zborului 2h:55 min
04.01: Tunis 10:45 - Istanbul 15:40 durata zborului 2h:55 min
Istanbul 19:40 - Bucuresti 20:00 durata zborului 1h:20 min


EXCURSII OPTIONALE:
Excursie de o zi Tunis cu Muzeul Bardo - Cartagina - Sidi Bou Said cu pranz inclus 90 EURO/ persoana, grup minim 10 persoane (intrarea la muzeul Bardo inclusa);
Excursie de zi Monastir - Sousse & Port El Kanatoui cu pranz inclus - 80 EURO/ persoana, grup minim 10 persoane (intrarea la muzeul din Sousse inclusa);
Excursie de o zi la Siturile arheologice Dougga si Thuburbu Majus cu pranz inclus 90 EURO/ persoana, grup minim 10 persoane.
NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt informative si pot suferi modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale. Totodata, ordinea prezentata in program se poate modifica in functie de disponibilitatile de la fata locului.

Inscrie-te acum *Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
Pentru disponibilitati si alte detalii privind circuitul ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450
Pentru a rezerva Tunisia va rugam sa completati formularul de mai jos:
Nume*
Telefon*
Oras*
Email*
Data plecare*
  Adulti Copii Varsta Copii
Nr. persoane*
Detalii rezervare
Mesaj in curs de trimitere...

Alte circuite de iarna

Cele mai populare circuite