••• Home » Grecia »
Atena

Atena

Atena, descriere destinatie

Capitala Greciei, Atena este situata in cel mai sudic punct al Europei in Peninsula Attica. Orasul este unul al contrastelor, aici imbinandu-se stilurile: antic, bizantin, neoclassic si modern. Numele orasului a fost dat dupa numele zeitei inteleptiunii Athena. Multitudinea edificiilor din antichitate care au fost bine conservate face din Atena un oras foarte atractiv.

Cele mai importante atractii turistice ale orasului sunt: Acropole, Parthenon, Muzeul National, Teatrul Dionysus, teatrele antice Epidavros, Delphi si Mycenae (casa regelui Agamemnon), Agora Antica, Plaka, Piata Syntagma, Omonia, Casa Parlamentului si Casa Academiei. Dupa 1834 (orasul devine capitala Greciei independente) are loc o dezvoltare majora a metropolei in jurul orasului vechi.

Pe langa admirarea edificiilor antice, Atena va ofera o viata de noapte foarte animata prin multitudinea de cluburi de noapte, discoteci, cafenele, taverne, terase si restaurante unde aveti posibilitatea sa cunoasteti traditiile populare ale grecilor cat si ospitalitatea acestora. Centrul atractiei, in acest sens, este cartierul Plaka, cel mai vechi si pitoresc cartier din Atena, unde veti putea simti admosfera greceasca facand o plimbare prin labirintul strazilor inguste.

Evenimentele artistice, festivalurile, concursurile sportive, expozitiile cat si recenta organizare a Jocurilor Olimpice, recomanda Atena printre orasele de referinta de pe harta turistica a lumii.

Alte atractii ale Atenei sunt statiunile (Glifada, Vouliagmeni, Voula etc.) de pe litoralul din sudul orasului. Aici te poti bucura de caldurile toride ale verii pana la inceputul lunii octombrie. Plajele sunt foarte bine intretinute iar nisipul este cel mai fin de pe intreg litoralul grecesc. Posibilitatile de distractie sunt dintre cele mai diverse: de la practicarea sporturilor pe terenurile special amenajate (fotbal, tennis, volei etc.) pana la sporturile pe apa ( plimbari cu ski-jetul, bananna, motoscuterele etc. ). Din aceste statiuni sunt organizate zilnic croaziere la insulele din apropiere (Aegina, Poros si Hydra).