••• Home » Grecia »
Creta

Creta

Creta, descriere destinatie

Creta, insula din cea mai sudica parte a Europei, este destinatia ideala pentru doritorii de vacante pe plajele insorite. Aici s-a nascut, potrivit mitologiei antice, Zeus parantele tuturor zeilor. Insula este situata la 100 km sud de Peloponez, capitala fiind orasul Heraklion si este inconjurata de apele Marii Mediterane. La tot pasul intalnesti peisaje deosebite: culturi verzi de maslini si portocali, formatiuni muntoase de un alb stralucitor (insula fiind formata din calcar), plajele cu nisipul deosebit de fin cat si marea linistita.

Cel mai cunoscut loc din Creta este trecatoarea Samaria, care se intinde pe distanta de 18 km si poate fi strabatuta numai cu pasul (latimea trecatorii 3 - 40 m). Cele cateva ore de parcurgere a trecatorii sunt cu siguranta amintiri unice si datorita apelor involburate care izvoresc din Muntii Albi si strabat trecatoarea.

Una dintre cele mai cunoscute plaje este Elafonissos. Aici vei gasi nisipul cel mai fin de culoarea roz aprins. Excelenta bucatarie greceasca este intalnita la tot pasul in restaurantele si pe terasele din apropierea plajelor. Seara cluburile si cafenelele sunt ideale pentru distractie si relaxare. Cele mai renumite statiuni de pe insula Creta sunt: Hersonissos, Agios Nikolaos, Kokkini Hani, Analipsi, Mallia, Gouves, Ammoudara, Rethymno, Stalida, Mallia, Heraklion, cu numeroase hoteluri si multe posibilitati de cazare cat si de distractie.

Selectii hoteluri Creta, vacanta la plaja, oferte Creta

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Creta, selectii cazare early booking, oferte Creta, charter avion cu plecare din Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Targu Mures. Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.