••• Home » Romania »
Baile Tusnad

Baile Tusnad

Baile Tusnad, descriere destinatie

Denumita ,,Perla Ardealului'' statiunea Baile Tusnad este una dintre cele mai frumoase asezari balneare din tara noastra. Localitatea este situata la o altitudine de 650 m in stramtoarea Raului Olt, in partea sudica a Depresiunii Ciucului, flancata de masivele muntoase Harghita si Bodoc acoperite de paduri de conifere, la 32 km distanta de Miercurea Ciuc.

Frumusetea peisajelor, linistea si aerul proaspat satisface cele mai variate si exigente gusturi. Orasul Tusnad Bai, infiintat in 1842, cunoscut pana astazi si sub denumirea de ,,Mica Elvetie', este renumit prin apele minerale sau termominerale, namoluri terapeutice, cat si gaze terapeutice cu concentratie de CO2 care trateaza afectiuni ale sistemului nervos central, ale aparutului digestiv, afectiuni cardiovasculare, endocrine, nevroze, stres, afectiunile glandelor anexe ale ficatului si cailor bileare etc.

Vindecarea miraculoasa a unui fiu de cioban a atras atentia asupra efectului terapeutic al apelor minerale punandu-se bazele unor exploatari organizate si devenind in timp o statiune cu profil balneoclimateric. In apropierea statiunii se afla singurul lac de origine vulcanica din tara noastra Sf. Ana unde se pot practica sporturi nautice cat si zacamantul de turba de la Mogod. Exista posibilitatea de drumetii spre Brasov, Bran, Sighisoara (oras medieval), Cheile Oltului.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Baile Tusnad, relaxare si tratament & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.