••• Home » Romania »
Brasov

Brasov

Brasov, descriere destinatie

Brasov este asezat la poalele Muntilor Carpati, intr-un peisaj de o rara frumusete, la 43 km. de Statiunea Poiana Brasov, 43km. de Sinaia, 167 km. de Bucuresti si este cel mai importand punct de lagatura intre cele trei importante regiuni ale tarii : Transilvania, Muntenia si Moldova. Orasul este unul medieval, cu o istorie de peste 800 ani ( in trecut Brasovul se numea Cetatea Corona ), dar, in acelasi timp, un centru puternic industrial si commercial.

Cea ma importanta atractie a orasului este Piata Sfatului, situata in centrul orasului vechi, inconjurata pe alocuri de ramasitele unor ziduri ale cetatii. Tot in acelasi timp ( 1420 ) au fost construite cele mai importante cladiri din jurul pietei : Casa Sfatului (unde a functionat administratia locala iar in present este amenajat un muzeu de istorie), Biserica Neagra (cel mai mare edificiu religios intre Viena si Istanbul), cafenele, restaurante si magazine. Acestea dau un aer boem orasului.

In imediata apropiere a pietei se afla biserica luterana, un important monument istoric si de arta a tarii. Numele de ,,Biserica Neagra'' l-a primit dupa marele incendiu al orasului (1689) cand fumul si flacarile au innegrit zidurile, fara sa fie distrusa, insa, maretia edificiului. In interiorul bisericii se pastreaza astazi unele piese de mobilier si obiecte de cult remarcabile. Tot in apropierea pietei se afla Strada Republicii unde veti gasi numeroase magazine, in special de artizanat (covoare de lana, jucarii din lemn, icoane pictate etc.).

Cea mai buna imagine a orasului Brasov se poate realiza urcand cu telecabina pe varful Tampa. De aici veti vedea o panorama splendida asupra inregii regiuni. Un alt loc ce merita vizitat este Bastionul Tesatorilor. Prevazuta cu foisoare, galerii, constructia era un scut de aparare cat si un adapost pentru breslele catatii. Aici se depozitau documentele breslei, se tineau intruniri pentru instructia militara, se confirmau ucenicii in tainele tesatoriei. Datorita performantelor de acustica ale incintei locul serveste astazi concertelor simfonice in aer liber.

Orasul va ofera o imbinare perfecta intre atractiile turistice si posibilitatile multiple de recreere si distractie (restaurante traditionale si moderne, baruri, cluburi si discoteci, cinematografe, sali de spectacole etc.).

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Brasov, relaxare & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.