••• Home » Romania »
Sovata

Sovata

Sovata, descriere destinatie

Sovata este asezata la poalele Muntilor Ghiurghiului, in imediata apropiere a orasului cu acelasi nume, la o altitudine de 475-600 m. Aceasta a luat fiinta in jurul Lacului Ursu (46.000 mp) care s-a format in anul 1875 fiind unul dintre cele mai mari lacuri sarate, heliotherme din Europa. In timpul verii temperatura apei din lac este de pana la 40-50 grade C la adancimea de 1,5-2 m. Alaturi de Lacul Ursu mai puteti gasi in Sovata si alte lacuri: Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor, dar de o dimensiune mai mica. Sovata este inconjurata de dealurile Capela, Cireselu, Bechis, Dealul Mic si Muntele de Sare. Chiar daca este asezata pe un munte de sare, exista aici, paduri bogate de fagi, stejari, castani, brazi si mesteceni.

Statiunea balneoclimaterica Sovata este recomandata, mai ales, pentru tratamentul bolilor ginecologice dar si pentru afectiuni degenerative, inflamatorii, reumatice etc. In cadrul statiunii puteti gasi dotari multiple pentru bai calde, in cada sau bazin,cu apa minerala sarata prelevata din lacuri, pentru tratamente ginecologice si impachetari cu namol cald, bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie, saune, sali de gimnastica medicala, plaje pe malul Lacului Ursu si Lacului Alunis etc.

Posibilitatile de cazare sunt multiple aici putand beneficia de ~ 2000 locuri repartizate in hoteluri, vile si casute. In sezonul de iarna in Sovata veti avea posibilitatea de a practica sporturi de iarna (schi, schi fond si sanius) pe partia de schi situata la 6 km de statiune dotata cu telescaun. Alte posibilitati de relaxare sunt drumetiile in imprejurimi unde puteti vizita Salina din Praid (6 Km), bazarul de arta populara de la Corund (12 km) si Lacul Rosu (75 km). La Sovata va puteti recreea in baruri si terase, discoteci, popicarie, cinematograf sau restaurante care va asteapta cu preparate culinare si bauturi specifice zonei.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Sovata, relaxare si tratament (cura balneara, cura de recuperare, oferte de cura ginecologica, cura antialergie, oferte de cura antipsoriazis, cura antistres, cura de preventie etc.) & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.