••• Home » Exotice »
Thailanda

Thailanda

Thailanda, descriere destinatie

Thailanda este cea mai exotica tara de pe continentul Asiatic. Aici veti gasi o cultura aparte, cu vestigii istorice bogate si variate, frumuseti naturale remarcabile, de la munti si jungla in nord, plantatii de orez din centru, pana la plajele stralucitoare, nisipoase si insulele tropicale din sudul tarii.

Denumita de multe ori ,,Orasul Ingerilor'' sau ,,Venetia Orientului'', Bangkok-ul, capitala Thailandei are peste 20 zone care merita titlul de ,,centru al orasului'', peste 400 de temple, 800 de hoteluri cat si multe cladiri ,,zgarie-nori''. Cel mai vizitat in Bangkok este Marele Palat, cu acoperisurile multicolore si turnuri dantelate si stralucitoare. Bangkok-ul este considerat si unul dintre cele mai mari centre comerciale ale lumii, noaptea transformand orasul intr-o feerie de color.

Salutul in Thailanda este un gest similar cu rugaciunea, numit wai. Bucataria thailandeza abunda de gusturi: dulce, piperat, acru si sarat. In Bangkok se gasesc peste 400 temple budiste.

Cea mai frumoasa statiune a litoralului Asiatic, Pattaya ofera plaje cu nisip fin, hoteluri confortabile, sporturile acvatice, nenumarate posibilitati pentru petrecerea timpului liber, precum si palpitanta viata de noapte. Pattaya Beach aduna in jurul ei cele mai multe hoteluri, restaurante, magazine, baruri si discoteci, Jomtien Beach, o plaja lunga de 6 km este locul preferat al celor care iubesc sporturile nautice, Lan Island este locul ideal pentru inot si scufundari. Alte obiective de vizitat: Pattaya Elephant Village - ferma de elefanti si Nong Nooch Orchid Wonderland - o imensa gradina botanica cu sute de specii de orhidee.