••• Home » Grecia »
Corfu

Corfu

Corfu, descriere destinatie

Corfu este formata dintr-o imbinare perfecta a padurilor, muntilor cu plajele ascunse in golfuri si ofera posibilitati de petrecere a unor vacante perfecte in mijlocul locuitorilor vestiti pentru ospitalitatea lor. Datorita perioadelor istorice de administrare a insulei aici veti gasi o influenta puternica atat greceasca cat si a stilului italian. In anul 229 i.Ch. insula a ajuns sub autoritatea Imperiului Roman, in secolul al IV-lea a devenit provincie bizantina, intre anii 1204-1797 a fost stapanita de venetieni, intre anii 1815-1864 a ajuns sub protectorat englez iar din 1864 Corfu s-a unit cu Grecia.

In partea nordica a insulei se afla Muntii Pantocrator iar in partea sudica relieful este mai lin, acoperit de plantatii de maslini, chiparosi si lamai. Aici sunt insiruite statiunile (Agios Gordios, St.Georgios, Kontokali, Gouvia, Nissaki, Benitses, Kerkyra, Ermones, Ipsos, Paleokastritsa) de-a lungul litoralului cu nisipul fin al plajelor. Cea mai importanta ocupatie a locuitorilor este turismul, posibilitatile de cazare in hoteluri fiind numeroase pe insula. Drumurile publice sunt accesibile, aici putandu-se inchiria masini cat si alte motoare (motociclete si scutere) cu ajutorul carora veti putea sa vizitati majoritatea locurilor de interes ale insulei. Cu ajutorul feribot-urilor se poate ajunge usor in marile orase: Atena, Pireu sau Patra. Carnea preferata a locuitorilor insulei este cea de oaie dar de pe tavernele grecesti nu vor lipsi: souvlaki, tzaziki, musaca, sau gyros. Cele mai cunoscute destinatii turistice de pe insula sunt: orasul Corfu, Messonghi, Bentises, Bentises, Dassia, Barbati si Acharavi.

Pentru a cunoaste mai bine insula puteti sa participati le excursii optionale organizate pe perioada sejurului (Croaziera nocturna cu apus si Kalypso Star, Zorba Corfiota, Croaziera pesterilor albastre si Paxi-Antipaxi, Croaziera spre nordul insulei, Marele tur al insulei, Croaziera ,Blue lagoon', Albania etc.)

Selectii hoteluri Corfu, vacanta la plaja, oferte Corfu

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Corfu, selectii cazare early booking, oferte Corfu cu sejur individual (transport propriu) & charter avion cu plecare din Bucuresti. Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.