••• Home » Romania »
Baile Herculane

Baile Herculane

Baile Herculane, descriere destinatie

Baile Herculane este asezata pe valea Cernei, in sud-vestul tarii, la 19 km de Orsova si 41 km de Drobeta Turnu Severin. Aceasta este cea mai veche statiune din Romania si este recunoscuta, mai ales, prin baile termale existente aici. Inca din timpul romanilor in jurul izvoarelor cu apa termala au fost construite asezari care sa foloseasca la recreerea aristocratiei romane. Impresionati de puterea tamaduitoare si eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale romanii impreuna cu localnicii au dezvoltat zona transformand-o intr-o adevarata oaza.

Primul inscris despre aceste locuri dateaza din anul 153 e.n. ,,Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea in calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, Intorcandu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostiinta...". Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii : apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare.

Statiunea Baile Herculane este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, intre care: imparatul Francisc I si imparateasa Charlotte, Imparatul Franz Iosef si Imparateasa Elisabeta. In 1852, Imparatul Austriei considera Baile-Herculane ca fiind ,,ceea mai frumoasa statiune de pe continent", iar Imparateasa Elisabeta (Sissi) scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incantatoare. Climatul din statiune este specific depresiunilor intramontane, Herculane fiind pe aceiasi paralela cu Nisa si Venetia.

Baza de tratament a statiunii cuprinde: instalatii pentru bai cu ape calde, kinetoteraie, instalatii de aerosoli si inhalatii cu ape minerale, sali de gimnastica medicala.. Dotarea de inalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. dau statiunii un inalt grad de atractivitate. Statiunea dispune de peste 4000 de locuri de cazare repartizate in hoteluri, moteluri si pensiuni cat si in camping-uri in interiorul sau exteriorul localitatii. Aici mai gasiti si alte posibilitati de recreere si divertisment (restaurante, baruri, terase de vara, bazine de inot cu apa termala, saune, masaj, biliard, etc.) precum si posibilitati de drumetii si excursii pe valea Cernei.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Baile Herculane, relaxare si tratament & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.