••• Home » Romania »
Maramures

Maramures

Maramures, descriere destinatie

Maramures este situat in nord-vestul tarii, aproape de granita cu Ucraina, este o zona muntoasa, inconjurata de muntii Rodnei, Maramuresului, Tiblesului si Gutaiului.

Arta populara este conservata, casele si portile din lemn, uneltele, ceramica, bisericile de lemn (unice in lume), obiceiurile populare, casele memoriale cat si alte elemente etnografice si folclorice fiind foarte respandite in zona. Foarte vizitate sunt bisericile de lemn cu turle inalte din Surdesti (turla de 53 m), Rozavlea si Bogdan Voda.

In Maramures aveti posibilitatea sa cunoasteti arta autentica si in cadrul muzeelor din Baia Mare si Sighetu Marmatiei cat si a celor peste 200 monumente de arhitectura populara de la Borsa, Mogosa si Izvoarele. Merita vizitate si satele de pe vaile Izei, Marei, Viseului si Tisei, adevarate muzeee in aer liber.

Cea mai mare atractie din Maramures este Cimitirul Vesel de la Sapanta, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista versuri in care sunt descrise, uneori in mod umoristic, persoanele respective.

Frumusetea lacului de acumulare de la Firiza atrag turistii an de an pt. a vizita imprejurimile orasului Baia Sprie.

Maramuresul este renumit si pt. existenta aici a peste 100 izvoare cu apa minerala (Viseul de Sus, Baia Borsa, Poiana Botizii, Baiut, etc.) cat si a multitudinii de terenuri de vanatoare si a rezervatiilor naturale.

Iarna in Maramures dureaza pana in lunile mai, favorizand turistii doritori de practicare a sporturilor pe zapada. Astfel, in Borsa sunt amenajate 5 partii de schi (Puzdrele, Poiana Stiol, Poiana Stiol-Vf. Stiol - grad de dificultate medie, Bradet - grad de dificultate usor, Olimpica - dispune de nocturna si are grad de dificultate ridicat), teleschi si telescaun cat si o trambulina naturala. Alte partii in Maramures: Șuior, Mogoșa, Izvoare si Cavnic.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Maramures, relaxare la munte & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.