••• Home » Ungaria »
Budapesta

Budapesta

Budapesta, descriere destinatie

Este indeajuns sa vizitati o data Budapesta pentru a descoperii ca este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Capitala Ungariei, Budapesta este orasul reprezentativ al acesteia si este asezat de o parte si de alta a Dunarii. Astfel pe o parte gasim Pest, unde veti descoperi importante realizari arhitecturale ca: Piata Roosevelt, Cladirea Parlamentului, Academia Stiintifica Maghiara si Castelul Gresham. In partea cealalta a Dunarii se intinde istoricul Buda cu case medievale, biserici, catedrale. Aici gasiti cladiri care imbina farmecul cu istoria orasului: Universitatea Technica, Podul Lanchid, Baile Gellert, Monumentul Libertatii, iar in Muntii Gellert, Cetatea Citadella si cladirile Cetatii Buda (Castelul Regal, Biserica Matyas, Bazilica Pescarilor, Turnul Maria Magdalena). Aceste doua parti ale Dunarii candva au fost orase separate, dar in 1873 s-au unit formand orasul Budapesta.

Printre monumentele orasului gasim atat amfiteatrul din perioada romana cat si baile turcesti. Pe cladirile de pe malurile Dunarii se vede inca foarte bine istoria zbuciumata a capitalei Ungariei cu perioadele ei bine diferite.

Un peisaj deosebit, care merita o atentie aparte, este Insula Margit, unde vati gasi ambianta necesara pentru relaxare. Peisajul, rezervatiile naturale, fluviul, pesterile, izvoarele cu apa termala, cladirile vechi, toate intregesc imaginea unui oras cu o destinatie predominant turistica care va asteapta sa descoperiti o parte importanta din trecutul istoric al Europei.

Pentru vacanta dvs va pregatim o selectie de hoteluri, last minute & early booking la Budapesta,
oferte de cazare la:

Selectii hoteluri Budapesta, oferte Budapesta, vacanta speciala

Pentru iarna-primavara va pregatim o selectie de hoteluri din Budapesta, vacanta speciala & oferte Budapesta, recomandari cazare cu mic dejun sau demipensiune.
Optand pentru rezervarea vacantei dorite din timp veti beneficia de oferte cu reduceri substantiale la cele mai populare hoteluri. Petreceti iarna-primavara in cele mai reprezentative unitati de cazare din Budapesta pentru a descoperii magia ospitalitatii ungare.