••• Home » Austria »
Innsbruck

Innsbruck

Innsbruck, descriere destinatie

Innsbruck este unul dintre cele mai frumoase orase din Austria fiind asezat intr-o zona splendida, Tirol, avand la nord Muntii Alpi iar la sud Muntii Stubai si Tuxer. Situat de o parte si de alta a raului Inn, Insbruck face legatura, pe de o parte, intre Estul si Vestul Europei (prin pasul Arlberg) iar pe de alta parte intre partea de nord a Austriei si Italia (prin pasul Brenner).

Numele orasului a fost ales prin alaturarea cuvantului german ,,brucke'' (pod) cu numele raului care traverseaza orasul ,,Inn''. Orasul este un important centru comercial cat si unul turistic fiind foarte usor de vizitat chiar si pe jos. In Innsbruck va asteapta numeroase posibilitati de cazare in hoteluri si pensiuni traditionale.

Peisajul ce inconjoara statiunea este unul deosebit atat pe perioada calduroasa a anului cand se pot organiza drumetii cat si in perioada iernii cand prin amenajarea unui numar mare de partii si mijloace de transport prin cablu (telescaun, telecabina, teleski) au fost atrasi tot mai multi turisti practicanti ai sporturilor de iarna (ski, snowboard, patinaj, cross country ski, etc). In anii 1964 si 1976 au fost organizate in Innsbruck Jocurile Olimpice de Iarna.

Marea regiune a Innsbruck-ului are faimoasa reputatie de a fi capitala sporturilor de iarna, iar locuitotii orasului muncesc din greu sa-si mentina si sa-si imbunatateasca statutul dublu de ,,prima clasata'' zona de schi si de sofisticat centru urban. Zona de ski cuprinde 6 resorturi (Nordpark, Patscherkofel, Axamer Lizum, Glungezer, Schlick 2000 si Ghetarul Stubai) si ofera acces la 60 instalatii cablu si 130 km de piste.

Muntii din imprejurimi sunt ideali pentru practicarea catararii, in ultimii ani acest sport extrem luand o amploarea foarte mare, cat si pentru plimbari cu mountain bike. Inca din 1420 cand Innsbruck a devenit capitala provinciei Tirol orasul a cunoscut o importanta deosebita. Din aceasta perioada se mai pastreaza inca vestitul castel Furstenburg (care are un balcon cu acoperis aurit), biserica franciscana Hofkirche (sec. al VI-lea - aici se afla mormantul imparatului roman Maximilian I), Capela de Argint (1578 - locul unde este inmormantat Arhiducele Ferdinand II si sotia sa), Universitatea Insbruck (1669), muzeul Ferdinandeum care contine cea mai mare colectie de arta gotica din Austria si gradina zoologica Alpenzoo ce adaposteste o colectie neobisnuita de pasari si mamifere din zona Muntilor Alpi (vizitarea acesteia fiind o experienta deosebita si datorita drumului parcurs).

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejururi de toamna- iarna- primavara, hoteluri Innsbruck, oferte recomandate, cazare la (click pe link-urile de mai jos):