••• Home » Croatia »
Split

Split

Split, descriere destinatie

Orasul Split este cunoscut inca din sec. III - lea en. cand imparatul roman Diocletian a inceput constructia unui palat in Golful Aspalathos in partea sudica a peninsulei. De-a lungul timpului in jurul palatului au fost construite diferite cladiri care au dat o mai mare importanta economica si culturala a orasului. Astazi Palatul Diocletian face parte dintre monumentele protejate de UNESCO. Orasul a jucat un rol important in isoria Coratiei fiind unul dintre cele mai importante orase ale tarii (al II - lea ca marime).

Split a devenit un centru cultural, turistic, comercial si stintific cu numeroase muzee, galerii de arta, teatre, universitati, cu aeroport international si servicii regulate de ferry boat.

Cele mai importante atractii ale orasului sunt: Palatul Diocletian, Salona Antica ( ruinele provinciei romane Dalmatia situate la intrarea in oras ), Cetatea Klis, Capela Marian, Peninsula Marjan (parc national) si Galeria Mestrovic (sculpturi ale lui Ivana Mestrovica).

Orasul este foarte cunoscut si datorita activitatilor sportive desfasutare aici (baschet, tenis, handbal, polo, fotbal, sporturi acvatice). De-a lungul coastei Marii Adriatice, in ultimi ani, s-a dezvoltat un lant de hoteluri cat si multe posibilitati de distractie in jurul acestora, care au dat orasului o mai mare atractivitate devenind un centru turistic european.

Selectii hoteluri Split, vacanta la plaja, oferte Split

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Split, selectii cazare early booking, oferte Split, charter avion cu plecare din Bucuresti. Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.