••• Home » Grecia »
Kos

Kos

Kos, descriere destinatie

Kos este situata in sud-estul Marii Egee, la sud de Kalymnos si la nord de Nisyros, face parte din Arhipelagul insulelor Sporade si este locul de nastere al parintelui medicinei, Hippocrate ( 460 i.Hr. ). Este renumita pentru vegetatia bogata si clima temperata, fiind caracterizata de catre medicul roman Gallino ca fiind ,,locul cel mai temperat din lume''.

Pe langa plaje magnifice, pe insula se afla multe monumente si vestigii ale epocilor trecute, ceea ce face din Kos o destinatie atractiva nu doar in Grecia ci si la nivel mondial. In secolele VII si VI i.Hr. Kos a prosperat ca aliat al oraselor puternice Ialysos, Kamiros si Lindos. Dupa un mare cutremur si dupa ocuparea insulei de persani, insula a inregistrat o noua perioada de inflorire. Dupa moartea lui Hipocrat, insula a devenit faimoasa prin Sanctuarul lui Asclepius - o scoala ce perpetua invataturile din domeniul medicinei ale lui Hiopocrat. In anul 130 i.Hr. insula Kos a fost ocupata de romani, in 1912 este preluata de italieni iar din 1948 apartine Greciei.

Capitala insulei se numeste tot Kos si se afla in partea de nord-est. Principalele orase de pe insula sunt: Antimachia, Kardamena, Kefalos, Lambi, Mastihari, Marmari, Pyli, Tingaki. Merita vizitate si satele pitoresti: Asfendiou , Lagoudi, Platani, Zia. Insula este vizitata mai ales pe timpul verii, insa, exista hoteluri care opereaza pe tot parcursul anului, multi vizitatori preferand perioada din extra-sezon.

Kos beneficiaza de plaje superbe ca: Agios Fokas (nisip negru intr-o parte si nisip alb in cealalta parte), Banana, Camel (nisip auriu si formatiuni stancoase sculptate de vant), Kardamena (nisip fin alb si ape cristaline), Lagades (apa turcoaz), Lambi ( cautata mai ales de familiile cu copii), Marmari si Paradis (sporturi de apa), Mastichari (tropicala), Polemi (numita si ,,plaja exotica''), Tigaki (lungime de 10 km, apa este putin adanca, fiind preferata mai ales pentru sporturile nautice), Thermes ( nisip fin, ofera turistilor placerea inotului in apele marii si totodata o baie in izvoare termale, fierbinti, fiind una dintre plajele preferate de localnici).

Statiunile de la malul marii, satele pitoresti, barurile, tavernele, cluburile, hoteluri cu servicii de calitate precum si plajele deosebite, recomanda Kos ca fiind una dintre cele mai cautate destinatii ale Greciei.

Pe perioada sejurului dvs. de vara in Kos veti putea opta pentru excursiile optionale oferide de partenerii nostrii locali: seara greceasca, excursie la Bodrum, excursie la Nissyros, croaziera pe Marea Egee, Hamam - tratament corporal, sauna si masaj, etc.

Selectii hoteluri Kos, vacanta la plaja, oferte Kos

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Kos, selectii cazare early booking, oferte Kos cu transport charter avion cu plecare din Bucuresti. Beneficiati de reduceri substantiale pentru alegerea vacantei dorite din timp.