••• Home » Romania »
Mamaia

Mamaia

Mamaia, descriere destinatie

Mamaia este situata in nordul orasului Constanta, la 5 km distanta de acesta, asezata pe o falie de nisip intre tarmul Marii Negre si Lacul Siutghiol si este cea mai vache statiune a litoralului romanesc.
Prima amenajare cu destinatie turistica - o punte de lemn care inainta in mare,cu cabine de o parte si de alta, a aparut aici in 1906. Dupa primul razboi mondial statiunea se bucura de un interes imens devenind in scurt timp resedinta de vara a Regelui Ferdinand. Plaja lunga de 7 km si lata de 100-200 de m are nisipul foarte fin. Datorita asezarii sale excelente, brizele care bat cand dinspre mare cand dinspre lac domolesc arsita verii. Plaja coboara lin in apa marii, fiind astfel extrem de sigura atat pentru copii cat si pentru cei care nu stiu sa inoate.

In plin sezon, statiunea este scaldata de soare 10-12 ore pe zi. Intre 1959 - 1965 au fost construite majoritatea hotelurilor, vilelor, satul de vacanta, restaurante, baruri, bowlingul, discoteci, terenuri de port, teatrul de vara, cinematograful, campinguri, devenind statiunea care poate primi simultan peste 20.000 turisti (cea mai mare de pe litoral). In ultimii ani a avut loc o serie de modernizari schimbandu-se practic infatisarea statiunii. Datorita plajei cu nisipul ultrafin, a confortului oferit de unitatile de cazare, a multitudinii de restaurante de cel mai inalt nivel si a posibilitatilor multiple de divertisment, Mamaia este azi una dintre cele mai atractive statiuni din sud-estul Europei. Statiunea este o destinatie favorita in primul rand pentru familiile cu copii, datorita numeroaselor spatii amenajate pentru acestia si a marii care este foarte linistita. Unul dintre cele mai pitoresti locuri este Satul de Vacanta care reuneste traditiile romanesti din toate colturile tarii. Pe Lacul Siutghiol este amenajat renumitul restaurant Hanul Piratilor (construit in forma de vapor).

Tentatiile oferite aici sunt multiple: seri de neuitat in restaurantele cu specific traditional sau international, spectacole de cabaret, relaxare pe terasele cu priveliste spre mare cat si seri de dans in cluburile si discotecile de pe litoral. Alte atractii ale statiunii sunt : Cazinoul, Teatrul de Vara (aici are loc anual Festivalul muzicii usoare romanesti), terenuri de sport, piscine, gradini cat si practicarea sporturilor nautice atat pe mare cat si pe Lacul Siutghiol (schi nautic, scuba diving, yachting, surfing etc.).

Alaturi de Satul de Vacanta o alta atractie deosebita este Parcul de distractii acvatic Aqua Magic unde aveti pozibilitatea sa incercati topogane cu diferite grade de dificultate cat si alte distractii oferite de organizatori. O noutate care sporeste interesul pentru Mamaia este Telegondola, o instalatie prin cablu care ofera posibilitatea turistilor sa admire marea si statiunea de la inaltimea de 50 m. pe distanta de 2.2 km. O asemenea instalatie mai exista in Europa doar la Barcelona, insa acolo turistii trebuie sa urce cu un lift la nivelul telegondolei, pe cand la Mamaia aceasta coboara la nivelul solului.

Pentru vacanta de vara 2020 pe litoralul Marii Negre
va pregatim selectii de hoteluri din Mamaia, oferte de cazare la:

Selectii hoteluri Mamaia, vacanta la plaja, oferte Mamaia

Pentru vacanta dvs de vara va pregatim hoteluri din Mamaia, selectii cazare early booking (inscrieri timpurii), oferte Mamaia sejur individual ( transport propriu ). Optand pentru rezervarea vacantei dorite din timp veti beneficia de reduceri substantiale.