••• Home » Cipru »
Limassol

Limassol

Limassol, descriere destinatie

Limassol este o statiune cosmopolita pe malul Golfului Akrotiri, a carei plaja se intinde pe mai mult de 15 km. si a fost construita intre orasele antice Amathus si Kourion. In timpul regelui Richard Inima de Leu orasul Amathus a fost distrus (1191). Limassol este un important port comercial si centru viticol.

Litoralul statiunii este plin de hoteluri si case de vacanta elegante, iar viata de noapte este aici mai animata decat in orice alta parte a insulei Cipru.

Printre atractiile statiunii Limassol se numara un fort construit in secolul al XIV-lea pe locul unei vechi fortarete bizantine, unde se presupune ca s-ar fi casatorit, in 1191, Richard Inima de Leu si Berengaria de Navarre. Aici se afla in prezent un Muzeul Medieval Cipriot, unde sunt expuse armuri si diverse obiecte din perioada respectiva. Un aspect deosebit, se spune ca locuitorii din Limassol sunt cei mai prietenosi si mai comunicativi de pe insula.

In fiecare an in septembrie viticultorii din Limassol organizeaza un festival dedicat vinului unde se canta si se danseaza pe saturate, producatorii locali ofera mostre de vin participantilor la ceremonie si efectueaza demonstratii ale diverselor metode de presare a strugurilor.

La vest de Limassol se afla localitatea Kourion unde se pot vizita o multime de ruine grecesti si romane iar in amfiteatrul de aici se pun in scena piese de teatru shakespeariene. Un alt obiectiv turistic de vizitat este Villa Eustolios, o casa de vara ridicata in antichitate de un crestin bogat.

La 3 km distanta de Limassol este deschis pentru public un impresionant Sanctuar al zeului Apollo.