•••
Home
»
Romania
»
Marginimea Sibiului
Marginimea Sibiului
Marginimea Sibiului, descriere destinatie
Marginimea Sibiului este situata in sudul Transilvaniei la poalele Muntilor Sibiului. Numele ,,margineni'' a fost dat locuitorilor satelor din judetele Sibiu, Hunedoara si Brasov deoarece locuiau intr-o zona de contact intre deal si munte pe vechea frontiera austro-ungara din sudul Transilvaniei. Aceasta zona este una agro-pastorala satenii avand ocupatia principala crestera animalelor.
In timpuri indepartate pastorii isi duceau turmele in cautarea pasunilor bogate pana dincolo de Dunare spre Constantinopol sau spre Adriatica, dincolo de Tisa in Polonia, iar spre rasarit pana in Caucaz, dovedind multa tenacitate si dorinta de cunoastere specifica acestor locuri. Astfel, in aceste sate se simte influenta diferitelor culturi. Cele mai renumite centre de oieri din aceasta zona au fost: Saliste - un vechi loc administrativ, de judecata, un centru al spiritualitatii marginenilor, Orlat, Rasinari - veche resedinta episcopala ortodoxa amplasata la mijlocul distantei dintre Sibiu si Paltinis si Poiana Sibiului - un sat intemeiat mai tarziu care a devenit foarte repede un centru important al oierilor. Dintre personalitatile locale care au marcat evolutia acestei zone, si nu numai, se remarca : Emil Cioran si Octavian Goga cat si 6 academicieni romani originari din Saliste.
Pe aceste meleaguri aveti posibilitatea sa gasiti: biserici vechi, muzee (Muzeul de la Sibiel - cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Europa, Muzeul satesc din Rasinari - cuprinde piese uzuale din ceramica, mobilier pictat, obiecte gospodaresti si mestesugaresti, Muzeul din Gales - colectie de costume populare, Muzeul parohiei Ortodoxe - cuprinde obiecte si carti vechi de cult si Muzeul culturii salistene - documente, carti,fotografii), case memoriale si cunstructii traditionale taranesti.
Cu timpul, Marginimea Sibiului a devenit un punct important al turismului rural romanesc, aici dezvoltandu-se numeroase pensiuni care va pot oferi conditiile necestare petrecerii unui sejur de neuitat. Admosfera tipic taraneasca, pastrarea intacta a traditiilor si obiceiurilor, ospitalitatea satenilor si posibilitatea relaxarii sau drumetiilor in muntii din imprejurimi maresc atractivitatea pentru aceste locuri.
Alte obiective turistice din zona: Cetatea Scurta din Orlat (construita in 1317), Moara de hartie din Orlat ( 1524 - cea mai veche din S-E Europei), Casa de copii din Orlat ( 1921 - cea mai veche din Romania), Cetatea Dacica de langa Tilisca, Biserica cetate din Cristian (1495), Biserica fortificata de la Dobarca (sec. XIII) si Cetatea de la Calnic (1250).
Pentru vizualizarea ofertelor speciale din Marginimea Sibiului dati click pe link-urile de mai jos:
Hoteluri recomandate din Marginimea Sibiului
Norica
, Marginimea Sibiului
Pensiunea Norica este situata in Gura Raului, la 18 km. distanta de renumita statiune Paltinis si la numai 17 km. de Sibiu. Cele 10 camere oferite sunt amenajate elegant si sunt dotate cu: baie proprie, TV, acces internet. Doriti sa va petreceti Sarbatorile de Iarna in Marginimea Sibiului? Solicitati din timp ofertele speciale de Craci...